کاربرد گوشت کوب برقی چیست؟ آشنایی با کارایی آن در آشپزی

گوشت‌کوب برقی، وسیله‌ای که در آشپزخانه‌ها به‌خوبی جای خود را پیدا کرده و کاربردهای فراوانی دارد. کاربرد گوشت‌کوب برقی، خرد و له‌کردن مواد غذایی مختلف همچون گوشت، کتلت، برگر، قیمه، سوسیس و کالباس است.

گوشت کوب برقی چیست؟

گوشت‌کوب برقی، یکی از دستگاه‌های برقی نسل جدید و ترکیبی از گوشت‌کوب و تکنولوژی روز دنیاست که با جریان مستقیم برق کار می‌کند و جزوی ابزار خانه و آشپزخانه است. استفاده از گوشت‌کوب برقی، باعث سرعت‌بخشیدن به روند پخت‌وپز می‌شود و امکان تهیه غذاهایی با بافت یک‌دست را فراهم می‌کند.

کاربرد گوشت‌کوب برقی

کاربرد اصلی گوشت‌کوب برقی له، خرد و پوره‌کردن مواد غذایی پخته و خام‌ است.

مخلوط کردن مواد غذایی

از گوشت‌کوب برقی، برای مخلوط‌کردن مواد غذایی و پخت غذاهایی مانند کتلت و نوشیدنی‌هایی همچون شیرموز، شیرخرما، شیر‌طالبی و انواع اسموتی استفاده می‌شود. علاوه‌بر این، پخت کیک و دسرهای مختلف که نیاز به هم‌زدن مداوم دارند نیز با گوشت‌کوب برقی آسان‌تر خواهد بود.

خرد کردن مواد غذایی

گوشت‌کوب برقی را می‌توان به جای همزن، خردکن، غذاساز، پوره‌ساز و رنده برقی استفاده کرد. برای له‌کردن گوجه‌فرنگی و آسیاب‌کردن سبزیجات خشک و مغزیجات مختلف نیز گوشت‌کوب برقی گزینه‌ی مناسبی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: روش های جرم گیری ماشین ظرفشویی

خرد کردن مواد غذایی با گوشتکوب برقی

انواع گوشت کوب برقی

براساس کاربرد گوشت‌کوب برقی و مشخصه‌های آن‌ها، انواع مختلفی از آن عرضه می‌شود:

گوشت کوب‌های برقی همه‌کاره که گوشت، سبزیجات و مواد غذایی دیگر را خرد می‌کند و برای تهیه پوره‌ها، سس‌ها و ترکیبات دیگر از آن‌ها‌ استفاده می‌شود.

مینی گوشت کوب‌های برقی که برای مخلوط‌کردن مقادیر کوچک‌تری از مواد مانند سس‌ها، پوره‌ها یا خرد‌کردن مواد مختلف استفاده می‌شوند.

گوشت کوب‌های برقی متوسط که قابلیت مخلوط‌کردن مقادیر متوسطی از مواد غذایی را دارند و معمولا برای مخلوط‌کردن گوشت، سبزیجات و سایر مواد به‌کار می‌روند.

گوشت کوب‌های برقی حرفه‌ای که قدرت بالا و کاربرد صنعتی دارند و در رستوران‌ها یا صنایع غذایی برای مخلوط‌کردن حجم زیادی از مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای استفاده از گوشت کوب برقی

مزایای گوشت‌کوب برقی، به آشپزی محدود نمی‌شود و موارد زیر را نیز در برمی‌گیرد:

حجم کم دستگاه گوشت کوب برقی

ابعاد گوشت‌کوب برقی، مهم‌ترین مزیت آن است؛ زیرا موتور گوشت‌کوب‌های برقی عرض کمی دارند و قطعات جانبی نیز فضای چندانی اشغال نمی‌کنند. در نتیجه، در آشپزخانه‌های کوچک، گوشت‌کوب برقی گزینه مناسبی است.

بیشتر بخوانید: طرز استفاده از پلوپز چند کاره

سرعت بالاتر آماده کردن مواد غذایی با گوشت کوب برقی

از آن‌جایی که این دستگاه با موتور کار می‌کند، عمل خرد و پوره‌کردن مواد غذایی را در عرض ۲ دقیقه انجام می‌دهد. با بالا‌رفتن قدرت موتور دستگاه، کارایی آن نیز سریع‌تر می‌شود.

سهولت استفاده از گوشت کوب برقی

کارکردن با دکمه‌هایی که روی بدنه موتور گوشت‌کوب برقی قرار گرفته‌اند، بسیار آسان است. اصلی‌ترین دکمه گوشت‌کوب برقی که دکمه روشن و خاموش در نظر گرفته می‌شود، معمولا بالای بدنه یا در اطراف آن قرار می‌گیرد.

نکات قابل توجه برای خرید گوشت ‌کوب برقی

برای خرید گوشت‌کوب برقی، موارد زیر را درنظر بگیرید:

قدرت موتور

مهم‌ترین ویژگی گوشت‌کوب برقی، قدرت موتور است و باید براساس کاربرد گوشت‌کوب برقی، قدرت موتور بین ۱۰۰ وات تا ۵۰۰ وات را انتخاب کنید.

برای مخلوط‌کردن غذاهای پخته، گوشت‌کوب برقی با قدرت موتور بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ وات و برای خرد و له کردن مواد یخ‌زده یا سفت، مدل‌هایی با قدرت موتور بیشتر از ۲۵۰ وات مناسب‌تر هستند.

سرعت

گوشت‌کوب‌های برقی، در سرعت‌های مختلف بین ۱ تا ۶ تنظیم می‌شوند که میزان سرعت‌ این وسیله برقی، تاثیر مستقیمی بر قیمت آن‌ دارد. با تنظیم‌ سرعت، خرد و پوره‌کردن مواد غذایی با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

جنس پایه و میله

پایه‌ گوشت‌کوب برقی، باید مقاوم باشد تا در اثر استفاده آسیب نبیند. معمولا پایه‌ها از استیل ضدزنگ، پلاستیک یا ترکیبی از هر دو ساخته می‌شوند. پایه‌ پلاستیکی، دوام چندانی ندارد و پایه‌ فلزی مقاوم‌تر است. جنس میله و سر گوشت‌کوب برقی باید از استیل ضدزنگ باشد تا مواد غذایی و رطوبت به آن آسیب وارد نکنند.

طراحی ظاهری

طراحی پایه‌ ارگونومیک و سهولت استفاده از دکمه‌ها، کار با گوشت‌کوب برقی را راحت‌تر می‌کند. هنگام خرید گوشت‌کوب برقی، حتما یک بار محصول را در دست بگیرید تا مشخص شود کارکردن با آن آسان است یا نه.

طراحی ظاهری گوشتکوب برقی

وزن

برای استفاده از گوشت‌کوب برقی، که وسیله ای پرکارآمد در بین لوازم پخت و پز است، باید آن را در دست بگیرید. در نتیجه، به‌دنبال محصولی سبک یا با وزنی مناسب باشید که بتوانید با یک دست آن را نگه دارید. کارکردن با گوشت‌کوب برقی سنگین، دست را خسته و کار را آزار‌دهنده می‌کند.

نحوه استفاده از گوشت کوب برقی

برای کار با گوشت‌کوب برقی، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا گوشت‌کوب برقی و سپس سری مورد نظر را به پایه آن وصل کنید.

در مرحله بعد، مواد غذایی را درون ظرف مورد نظر بریزید و سری گوشت‌کوب را در مواد ظرف فشار دهید.

با فشاردادن دکمه روشن/خاموش، میله را به‌آرامی بالا و پایین کنید تا مواد غذایی پوره یا له شوند.

انواع غذا با گوشت کوب برقی

غذاهای متنوعی با استفاده از گوشت‌کوب برقی تهیه می‌شوند که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

تهیه سوپ با گوشت کوب برقی

برای تهیه برخی از سوپ‌ها، باید تمامی مخلفات را با یکدیگر ترکیب و مخلوط کرد. انواع گوشت‌کوب‌های برقی، در زمینه ترکیب مواد لازم برای تهیه سوپ کارساز هستند. برای پخت سوپ با گوشت‌کوب برقی، نیازی نیست که سوپ از یک قابلمه به قابلمه دیگری ریخته شود تا بتوان آن را له کرد؛ بلکه داخل همان قابلمه‌ای که مواد سوپ قرار دارند، می‌توان گوشت‌کوب برقی را مورد استفاده قرار داد.

پخت کیک و شیرینی با کمک گوشت کوب برقی

برای تهیه کیک و شیرینی که مایه اولیه آن‌ها مایع است، همزن گوشت‌کوب برقی چندکاره بسیار مفید است. با کمک همزن گوشت‌کوب برقی چندکاره، می‌توان هر نوع مواد کیک را به‌خوبی ترکیب کرد و با پوره کردن موز یا خرد کردن مغزیجات، طعم کیک را بهبود بخشید.

پخت کیک و شیرینی با کمک گوشت کوب برقی

اجزای دستگاه گوشت کوب برقی

اجزا اصلی تشکیل‌دهنده یک گوشت‌کوب برقی، عبارتند از:

  • موتور برقی: قسمت اصلی دستگاه به‌شمار می‌رود که با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی، به حرکت تیغه‌های تیز منجر می‌شود.
  • تیغه‌ها: تیغه‌های گوشت‌کوب برقی، به موتور وصل شده‌اند و بسیار تیز و مقاوم هستند. این تیغه‌ها، با استفاده از حرکت دورانی موتور، گوشت را خرد و آسیاب می‌کنند.
  • ظرف یا کاسه: گوشت، برای خردشدن درون ظرف یا کاسه پلاستیک یا استیل قرار می‌گیرد. این ظرف، ظرفیت مناسب برای جمع‌آوری گوشت خردشده را دارد.
  • دکمه‌ها و تنظیمات: برخی از گوشت‌کوب‌های برقی را می‌توان در حالت‌های مختلفی تنظیم کرد. این تنظیمات سرعت دستگاه یا حالت‌های مختلف خردکردن گوشت را شامل می‌شود.
  • قطعات و لوازم جانبی: برخی از گوشت‌کوب‌ها، مجهز به قطعات و لوازم جانبی دیگری مانند درپوش و پایه‌های ضدلغزش هستند که استفاده از آن‌ها آسان‌تر می‌شود.

چگونه می‌توانم گوشت کوب برقی را تمیز کنم؟

رعایت برخی نکات، برای تمیزکردن گوشت‌کوب برقی، ضروری است تا به دستگاه آسیب وارد نشود:

  • قبل از تمیزکردن، دستگاه را خاموش کنید و از برق بکشید.
  • سری‌ همزن و تیغه‌ها را با آب گرم و مایع بشویید و کاملا خشک کنید.
  • از فروبردن سری گوشت‌کوب، بدنه اصلی که قطعات موتور در آن قرار گرفته‌اند، موتور و پایه همزن در آب بپرهیزید و این قطعات را با دستمال نرم و مرطوب پاک کنید.
  • از پاک‌کننده‌ها، سیم ظرفشویی یا دیگر مواد شیمیایی برای شستن دستگاه استفاده نکنید.
  • درصورت استفاده از نمک، تیغه‌ها را زیر آب بشویید.
  • درصورت استفاده از غذاهای رنگی، ظرف را با روغن زیتون پاک کنید و سپس آن را درون ماشین ظرفشویی قرار دهید.

آیا گوشت کوب برقی قابلیت تهیه گوشت چرخ‌کرده را دارد؟

با توجه به مدل انتخابی، گوشت‌کوب برقی قابلیت تهیه گوشت چرخ‌کرده را دارد. تیغه‌های گوشت‌کوب برقی، گوشت را به ذرات ریزتر تبدیل می‌کنند و در تهیه غذاهای گوشتی مختلف به‌کار می‌روند. می توانید پاسخ سوالات بیشتر خود را در مجله اسنپ شاپ پیدا کنید.

جمع‌بندی:

گوشت‌کوب برقی، نقش بسیار کمک‌کننده‌ای در پخت غذا دارد. کاربرد گوشت‌کوب برقی، پوره‌کردن ترکیبات غذایی و آماده‌سازی آن‌ها برای پخت است اما، برای استفاده از گوشت‌کوب باید موارد ذکرشده در این مقاله را رعایت کنید تا گوشت‌کوب عمر بیشتری داشته باشد. با مراجعه به فروشگاه آنلاین اسنپ شاپ، می توانید انواع مدل ها را با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Harajome403-Banner-Blog