اسکراب لب چیست؟ طرز تهیه اسکراب لب خانگی
فهرست
- اسکراب لب چیست و چه کاربردی دارد؟
- برای تهیه اسکراب لب از چه مواد ساختاری استفاده میشود؟
- آموزش ساختن اسکراب لب در خانه
- اسکراب لب نارگیل و عسل
- اسکراب لب نعناع و روغنزیتون
- اسکراب لب عسل و اسطوخودوس
- اسکراب لب شکلاتی
- اسکراب لب دارچین و عسل
- اسکراب لب پوست پرتقال و روغن بادام
- اسکراب لب توتفرنگی و کیوی
- اسکراب لب شکر و شی باتر
- اسکراب لب نعناع
- اسکراب لب آب لیموترش و شکر
- اسکراب گلبرگ گل سرخ و شیر
- اسکراب روغن نعناع و شکلات
- اسکراب لب با پودر کاکائو
- جمعبندی
اسکرابهای لب را نباید نادیده گرفت. لبهای ما نهتنها نقطه کانونی بصری صورت ما هستند، بلکه عضوی بسیار حساس بهشمار میروند. همه چیز از جمله خوردن، صحبتکردن و بوسیدن تحت تاثیر لبها قرار میگیرد. یکی از راههای حفظ پوست لطیف دهان، لایهبرداری از سلولهای مرده و پوستهپوسته است. اینجاست که استفاده از اسکراب لب برای لبهای ترکخورده میتواند مفید باشد.
اسکراب لب چیست و چه کاربردی دارد؟
مانند اسکراب بدن، اسکرابهای لب یک پایه نیمهمایع یا سایر پایههای نرم جامد بهشمار میرود که حاوی ذراتی است که قطعات خشک و پوستهپوستهشده را از بین میبرد و پوستی صاف میسازد. اسکرابهای لب نوعی لایهبرداری مکانیکی هستند، به این معنی که سلولهای مرده پوست را از نظر فیزیکی حذف میکنند (در مقابل مواد شیمیایی).
لبهایی که بهدرستی لایهبرداری شدهاند، عوامل مرطوبکننده و محافظهایی مانند بالم لب را بهتر جذب میکنند. اکثر اسکرابهای لب نیز در فرمت رژلب مانند هستند که میتوانند مستقیما از لوله استفاده شوند. استفاده از اسکرابهای لب باعث میشود در هنگام آرایش لبهایتان به ظاهری زیباتر برسید.
چرا که به کمک اسکراب، پوستهای مردن سطح لب از بین میروند و رژ لب و دیگر لوازم آرایشی مخصوص لب بهخوبی روی سطح پوست لب خواهد نشست. علاوهبر کاربردهای آرایشی، اسکرابهای لب به نرم نگهداشتن لب در فصلهای سرد و خشک نیز کمک میکنند.
برای تهیه اسکراب لب از چه مواد ساختاری استفاده میشود؟
اسکرابهای لب بهطور سنتی از پایههای کرمی یا روغنی استفاده میکنند. این پایهها شامل نرمکنندهها میشوند که بهگفته انجمن ملی اگزما، موادی هستند که به نرمی، تسکین و مرطوب کردن پوست کمک میکنند. نرمکنندههای رایج عبارتند از:
- شی باتر
- روغن نارگیل
- روغن آووکادو
- کره نارگیل
- روغن هسته انگور
- روغن جوجوبا
- کره کاکائو
- روغن خالص ویتامین E
بسیاری از اسکرابهای لب حاوی مرطوبکنندهها هستند، موادی که با جذب آب به سطح پوست باعث حفظ رطوبت میشوند. مرطوبکنندههای رایج عبارتند از:
- آلوئهورا
- گلیسیرین
- عسل (بهویژه، عسل خام دارای خواص طبیعی است.)
در نهایت، لایهبردارها قطعات کوچک جامد هستند که در واقع پوست مرده را از بین میبرند. لایهبردارهای ملایم شامل موارد ذیل است:
- شکر
- نیشکر سفید یا قهوهای ریزدانه
- تفاله قهوه
آموزش ساختن اسکراب لب در خانه
درحالیکه نرمکنندههای طبیعی و مصنوعی، مرطوبکنندهها و لایهبردارها احتمال دارد در اسکرابهای فروشگاهی یافت شوند، ساخت اسکرابهای لب طبیعی و خانگی ساده است. ترکیبهای رایج از مواد پایه و لایهبردارهای آسان در دسترس را میتوان برای تهیه انواع اسکرابها به کاربرد. شما فقط به چند ماده خیلی ساده نیاز خواهید داشت تا بهترین اسکراب را در خانه بسازید:
- وازلین، چند قطره روغنزیتون، بادام یا ویتامین E
- شی باتر، عسل، شکر قهوهای و قهوه آسیابشده
- روغن نارگیل، کره کاکائو و شکر نارگیل
شما باید به مقدار مساوی شکر و مواد پایه را با هم مخلوط کنید. سعی داشته باشید طعمی مانند یک قطره عصاره وانیل خالص یا کمی پودر کاکائو بیافزایید. بهتر از همه این است که با خیال راحت مواد را بر اساس آنچه در دست دارید با هم ترکیب کنید. فقط مقدار کمی از هر عنصر مورد نیاز خواهد بود.
اسکراب لب نارگیل و عسل
در یککاسه، یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید. مخلوط را هم بزنید تا زمانیکه یک قوام غلیظ و یکدست بهدست آورید. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب و آنتی اکسیدانهایی است که پوست شما را تغذیه میکند، درحالیکه عسل دارای خواص درمانی طبیعی است. مخلوط را روی پوست لب خود ماساژ دهید و بعد از یک دقیقه بشویید.
اسکراب لب نعناع و روغنزیتون
- شکر ۴/۱ پیمانه
- یک قاشق چایخوری عسل
- یک قاشق چایخوری روغنزیتون
- یک قطره روغن نعناع
همه مواد را در یککاسه کوچک با هم مخلوط کنید تا خمیری حاصل شود. برای استفاده، یکپارچه لطیف گرم را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه روی لبها نگه دارید تا لبها نرم شود. اسکراب را به لبهای خود بمالید و بگذارید ۵ دقیقه بماند. با آب گرم پوست را بشویید و از بالم لب معمولی استفاده کنید. باقیمانده مواد را میتوان در ظرف شیشهای یا ظرف دربدار نگهداری کرد.
اسکراب لب عسل و اسطوخودوس
با مخلوطکردن روغن جوجوبا و عسل در یککاسه کوچک فرایند خود را شروع کنید. اسانس اسطوخودوس را به مواد اضافه کنید. شکر را بهآرامی هم بزنید تا مخلوط به غلظت دلخواه برسد. یک قاشق غذاخوری معمولا برای این کار را کافی است، اما اگر اسکراب سفتتر و خشکتر دوست دارید، کمی شکر بیشتری استفاده کنید.
مانند تمام اسکرابهای دیگر، لبهای خود را کمی مرطوب کنید و اسکراب را روی آنها بمالید. به مدت یک دقیقه و بهآرامی لبهای خود را ماساژ دهید تا پوست مرده جدا شود و سپس اسکراب را بشویید.
اسکراب لب شکلاتی
- پودر کاکائو
- شکر
- روغنزیتون
در یککاسه کوچک، همه مواد را با هم مخلوط کنید تا نسخه مخصوص خود را از اسکرابهای لب شکلاتی داشته باشید. مقدار کمی از این اسکراب را روی لبهای خود بمالید و با مالیدن آن در حالت دایرههای کوچک و ملایم بهآرامی لایهبرداری کنید.
قبل از اینکه آن را با یکپارچه مرطوب پاک سازید، بگذارید یک دقیقه روی لبهایتان بماند. باقیمانده اسکراب لب را در یک ظرف کوچک دربسته نگهداری در جای خشک و خنک یا یخچال نگهداری کنید. چند نکته برای تاثیرگذاری بهتر:
- اسکراب شکلاتی بهراحتی تهیه میشود. برای طعمهای کاراملی بیشتر، میتوانید شکر سفید را با شکر قهوهای جایگزین کنید.
- شما میتوانید روغن نارگیل را بهجای روغنزیتون یا عصاره بادام را جایگزین وانیل سازید. فقط طعمهای موردعلاقه خود را برگزینید و اسکراب عالی برای خود بسازید.
- برای بهترین نتیجه، این اسکراب لب شکلاتی را تا یک ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید. در یخچال تا دو ماه ماندگاری دارد؛ اما سرما روغن را سفت خواهد کرد.
اسکراب لب دارچین و عسل
- ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- ۲ قاشق غذاخوری عسل
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- یک عدد دارچین
در یککاسه کوچک همه مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. مواد را به شیشههای کوچک انتقال دهید تا بتوانید آن را ذخیره کنید. پس از آمادهشدن برای استفاده، آن را با نوک انگشتان خود به لبهای خود بمالید و با حرکات دایرهای اسکراب را انجام دهید.
سپس میتوانید با آب ولرم اسکراب را از لبهای خود پاک کنید. ماندگاری این اسکراب لب عسلی به تاریخ انقضای مواد مصرفی بستگی دارد. اگر بیش از یک ظرف کوچک درست میکنید، توصیه میکنیم بقیه را تا زمان استفاده در یخچال قرار دهید.
اسکراب لب پوست پرتقال و روغن بادام
- ۲ قاشق غذاخوری پودر پوست پرتقال خشک
- شکر قهوهای ۲ قاشق غذاخوری
- ۱۰ تا ۱۲ قطره روغن بادام
برشهای نازک پوست پرتقال را برش دهید، بگذارید تا کاملا خشک شود. پوست پرتقال خشک شده را آسیاب کنید تا پودر ریز شود. شکر قهوهای و روغن بادام را به پودر بیافزایید و مواد را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را بهآرامی به مدت ۳۰ ثانیه روی لبهای خود بمالید. لبهای خود را با آب گرم تمیز کنید و اینکار را دو بار در هفته به تکرار درآورید.
اسکراب لب توتفرنگی و کیوی
- یک عدد توتفرنگی پوره شده
- کیوی پوره شده ۲/۱
- ۶ قاشق غذاخوری شکر
- ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون
- ۲ قطره ویتامینE (اختیاری)
میوهها را در مخلوطکن بهصورت پوره در آورید و کنار بگذارید. شکر و روغنزیتون را به یککاسه کوچک اضافه کنید. میوههای پورهشده را به مخلوط بیافزایید و خوب هم بزنید. ویتامین E را برای تغذیه بیشتر لبهایتان به مخلوط اضافه سازید. اسکراب خنک را با حرکات دایرهای به مدت ۳۰-۴۰ ثانیه بمالید و اجازه دهید شکر پوست خشک را از بین ببرد. سپس با آب گرم بشویید.
این اسکراب لب باطراوت برای لبهای خشک یک راه ارزان برای مرطوب کردن و تغذیه لبهای شما با میوههای تازه است. کیوی به تسکین درد و خشکی لبها کمک میکند و آنها را نرمتر و انعطافپذیرتر میسازد. توتفرنگی حاوی موادمعدنی و ویتامینهای حیاتی است که به درمان تغییر رنگ لبها کمک میکند.
اسکراب لب شکر و شی باتر
- یک قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق غذاخوری شی باتر
برای ساخت این اسکراب ابتدا مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری بهدست آید. مخلوط را روی تمام لبها بمالید و به مدت یک دقیقه اسکراب کنید. سپس با آب ولرم بشویید و با بالم لبهای اسکراب شده خود را مرطوب سازید. شی باتر حاوی ویتامینهای A و E است که هر دو باعث مرطوب شدن و تسکین لبهای ترکخورده و خشکی میشوند. شکر بهعنوان یک لایهبردار طبیعی عالی برای همراهی با شی باتر عمل میکند.
اسکراب لب نعناع
- ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون (یا روغن نارگیل)
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- ۸-۱۰ قطره نعناع (یا اسانس نعناع)
- ۲/۱ قاشق چایخوری روغن هسته انگور
شکر را با نرمکننده انتخابی خود مخلوط کنید. ۸-۱۰ قطره روغن نعناع را بیافزایید و هم بزنید. همچنین میتوانید از اسانس نعناع بهره ببرید. روغن هسته انگور را به مخلوط اضافه کنید و اسکراب را روی پوست لبهای خود بمالید. سپس با کمک نوک انگشتان و در حرکات دایرهای به مدت چند دقیقه ماساژ دهید.
شکر بهعنوان یک لایهبردار یا اسکراب طبیعی لب عمل میکند، درحالیکه روغن نعناع به تحریک گردش خون در زیر لبها کمک میکند و یک اثر گزگز کننده ایجاد میکند که باعث میشود لبهای شما پرتر بهنظر برسد. این اسکراب برای پوست لبهای شما نیز بسیار تسکین دهنده و باطراوت عمل خواهد کرد.
اسکراب لب آب لیموترش و شکر
- یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
- یک قاشق چایخوری وازلین
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
شکر را بردارید و آن را با وازلین در یککاسه مخلوط کنید. آبلیمو را به این مخلوط بیافزایید. مقداری از اسکراب را روی لبهای خود مالیده و بهآرامی به مدت یک دقیقه ماساژ دهید. آن را با دستمال مرطوب پاک کنید یا با آب ولرم بشویید تا لبهایی درخشان و لطیف داشته باشید. آبلیمو بهعنوان یک سفیدکننده طبیعی عمل میکند. این اسکراب به لایهبرداری سلولهای مرده کمک خواهد کرد تا پوستی تازه نمایان شود.
اسکراب گلبرگ گل سرخ و شیر
- گلبرگهای گل سرخ
- شیر
گلبرگهای یک گل رز را بردارید و آنها را بهخوبی با هم در شیر له کنید تا به قوام خمیری برسید. این مواد را مانند یک اسکراب معمولی روی لبهای خود بمالید. سپس با آب ولرم شستشو دهید. گلبرگهای رز بهطور طبیعی به روشنشدن رنگ لبهای تغییر رنگ داده شده کمک میکند. خواص ضدباکتریایی آن به محافظت از لبهای شما کمک میکند. شیر سرد باعث درخشندگی لبها خواهد شد.
اسکراب روغن نعناع و شکلات
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- ۲/۱ قاشق چایخوری کاکائو
- ۲/۱ قاشق چایخوری تفاله قهوه
- یک قاشق غذاخوری روغن هسته انگور یا آووکادو
- ۳ قطره اسانس نعناع فلفلی
شکر، کاکائو و تفاله قهوه را در یککاسه مخلوط کنید. روغن هسته انگور و روغن نعناع خود را به این مخلوط بیافزایید و آن را هم بزنید تا به غلظت دلخواه خود برسید. مقدار کافی از این ماده را روی لبهای ماساژ دهید و برای یک دقیقه اسکراب کنید.
سپس لبهایتان را با آب ولرم بشویید. این اسکراب از خواص کاکائو، قهوه و شکر تشکیل شده است. این لایهبردارهای طبیعی بهراحتی پوست مرده را از بین میبرند و لبهای شما را از عمق آن تغذیه میکنند. روغن هسته انگور به آبرسانی آنها کمک میکند.
اسکراب لب با پودر کاکائو
شکر، پودر کاکائو و مقداری از روغن دلخواه را با هم مخلوط کنید تا خمیری بهدست آورید. خمیر را بهآرامی روی لبهای خود ماساژ دهید و بعد از اینکه مطمئن شدید پوستهای مرده از روی لبتان جدا شده است، آنها را شستشو دهید. برای حفظ رطوبت لبها از یک بالم لب استفاده کنید.
جمعبندی
اسکراب لب برای جلوگیری از خشکی و ترکخوردن لبها مهم هستند. آنها اغلب از دو جز تشکیل شدهاند: یک لایهبردار و یک نرمکننده. لایهبردار (اغلب شکر) کمک میکند تا بهآرامی سلولهای مرده پوست را از لبهای شما پاک شود و سلامت و ظاهر پوست شما را بهبود بخشد. به غیر از نرمکنندگی در آبرسانی لبهای شما نقش دارد و این همان چیزی است که ظاهری درخشان ایجاد میکند.