طرز تهیه قهوه با موکاپات

موکاپات همان قوری‌ یا ظرف مناسب دم‌کردن قهوه است که اگر کار با آن را به‌خوبی بلد باشید، عملکردی مانند حرفه‌ای و اسپرسوساز دارد. استفاده از موکاپات برای تهیه قهوه بسیار آسان است. شاید ابتدا ندانید که باید چطور پیش بروید و یک فنجان قهوه عالی و خوشمزه درست کنید، اما بعد از مطالعه این مطلب به یکی از حرفه‌ای‌ها تبدیل می‌شوید و در عرض چند دقیقه، قهوه‌های خوشمزه درست می‌کنید. باید با بخش‌های مختلف این دستگاه ساده آشنا شوید و قلق کار را یاد بگیرید. در ادامه این مطلب از شاپ پلاس، تمام نکات لازم برای تهیه قهوه با موکاپات را برایتان می‌گوییم و شما را با انواع آن آشنا می‌کنیم.

موکاپات چیست؟

موکاپات یا قهوه ساز روگازی، اختراعی ایتالیایی از آنتونیو بیالتی در دهه ۱۹۳۰ است که با مکانیزمی ساده اما کارآمد، قهوه‌ای غلیظ و خوش‌طعم تهیه می‌کند. این دستگاه با استفاده از فشار بخار آب، آن را از میان قهوه آسیاب‌شده عبور داده و عصاره‌ای غنی از قهوه استخراج می‌کند. روشی سریع و آسان که بدون نیاز به تجهیزات پیچیده، اسپرسویی قوی و معطر را در خانه فراهم می‌کند.

هر موکاپات از ۳ بخش اصلی تشکیل می‌شود:

  • بخش اول یا قسمت زیرین: مخزن و محفظه آب
  • بخش میانی شامل سبد توری: برای ریختن قهوه آسیاب‌شده
  • بخش بالایی: محل جمع‌شدن قهوه بعد از دم‌کشیدن

اگر اسپرسوساز ندارید، اصلاً ناراحت نباشید؛ با یک موکاپات مناسب و قهوه دلخواهتان می‌توانید نتیجه‌ای مشابه و حتی بهتر بگیرید.

لوازم مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات

لوازم مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات

برای تهیه یک قهوه خوش‌طعم با موکاپات، به چند وسیله ضروری نیاز دارید:

  • یک موکاپات مناسب که متناسب با تعداد فنجان‌های مورد نظر باشد
  •  قهوه آسیاب‌شده با درجه مناسب برای موکاپات (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت)
  • آب تصفیه‌شده برای جلوگیری از تأثیر ناخالصی‌ها بر طعم قهوه
  • یک فنجان یا ماگ مقاوم به حرارت برای سرو
  • یک قاشق غذاخوری برای اندازه‌گیری دقیق مقدار قهوه

داشتن یک تمپر یا قاشق کوچک برای پخش یکنواخت قهوه در سبد فیلتر نیز می‌تواند به بهبود کیفیت عصاره‌گیری کمک کند.

“یادتان باشد که نسبت آب و قهوه را به‌درستی تعیین کنید. شما برای هر ۸ گرم قهوه (۱ و نیم قاشق قهوه) به ۱۶۰ میلی‌لیتر آب (حدوداً یک لیوان آب) نیاز دارید.”

مراحل تهیه قهوه با موکاپات؛ گام به گام

درست‌کردن قهوه اصلاً سخت نیست. فقط باید یک بار برای همیشه، نحوه استفاده از این وسیله را یاد بگیرید و به‌ خاطر بسپارید. بعد از اینکه طرز تهیه قهوه با موکاپات را خواندید و یک بار هم به‌طور عملی تمرین کردید، دیگر حرفه‌ای و ماهر می‌شوید و قهوه‌های خوشمزه شما را همه دوست خواهند داشت.

مرحله اول

مرحله اول

در اولین مرحله، باید مخزن پایینی موکاپات را تا زیر سوپاپ با آب داغ پر کنید. استفاده از آب داغ، به عصاره‌گیری بهتر کمک کرده و از داغ شدن زیاد بدنه جلوگیری می‌کند. پس از ریختن آب، حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید تا کمی خنک شود. در این روش، خرید قهوه آسیاب‌شده با درجه مناسب که بافتی شبیه نمک دارد، بهترین گزینه برای استخراج طعم ایده‌آل است.

مرحله دوم

مرحله دوم

سبد توری مربوط به ریختن قهوه را که روی مخزن موکاپات قرار می‌گیرد، با قهوه پر کنید. برای هر فنجان یا ماگ، ۱۵ گرم قهوه (۱ و نیم قاشق غذاخوری) در نظر بگیرید. بعد از ریختن قهوه در این قسمت، کمی به آن ضربه بزنید تا به‌طور یک‌دست در سبد قرار بگیرد.

مرحله سوم

مرحله سوم

بخش بالایی موکاپات را روی بخش پایینی (مخزن) قرار دهید و آن را سفت کنید. باید این قسمت را روی پایه زیرین سوار کنید و بپیچانید تا موکاپات کاملاً بسته شود. حواستان باشد که فیلتر و واشر لاستیکی به‌خوبی به قسمت پایینی وسیله متصل شوند.

مرحله چهارم

مرحله چهارم

قهوه ساز را روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله شاهد جوشیدن آب در مخزن پایینی دستگاه خواهید بود. بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، قهوه شروع به انتقال به بخش بالایی دستگاه می‌کند.

مرحله پنجم

مرحله پنجم

در این مرحله از کار، باید حسابی گوش‌هایتان را تیز کنید. زمانی که قهوه آماده می‌شود، صدای قل‌قل ملایمی به گوش می‌رسد. بعد از شنیدن این صدا، دیگر دست به حرارت نزنید و آن را کم یا زیاد نکنید. تغییر تنظیمات حرارت شعله باعث تغییر طعم قهوه می‌شود و روی عطر و بوی آن اثر منفی می‌گذارد. 

مرحله ششم

پس از آماده شدن قهوه، موکاپات را از روی حرارت بردارید و قبل از ریختن قهوه در فنجان یا ماگ، آن را خوب هم بزنید تا طعم یکنواختی داشته باشد. پس از تخلیه قهوه، بلافاصله دستگاه را بشویید تا از تجمع روغن‌های قهوه و ایجاد رسوب جلوگیری شود. تمام قطعات را جدا کرده و به‌دقت تمیز کنید. استفاده از یک موکاپات باکیفیت به همراه انتخاب نوع قهوه مناسب، نه‌تنها تجربه بهتری از تهیه قهوه را برای شما فراهم می‌کند، بلکه با نگهداری مناسب، طول عمر آن را نیز افزایش و نیاز به تعویض را کاهش می‌دهد.

انواع موکاپات

انواع موکاپات

برای خرید موکاپات باید ببینید که کدام مورد با سلیقه و نیاز شما هماهنگی بیشتری دارد و بعد از میان موارد زیر، دست به انتخاب بزنید:

  • استیل ضد زنگ: استیل ضد زنگ بسیار مقاوم و ماندگار است و برای کسانی که به دنبال کیفیت بالا و دوام طولانی مدت هستند، انتخاب خوبی محسوب می‌شوند.
  • آلومینیومی: مدل‌های آلومینیومی سبک‌تر و مقرون به صرفه‌تر از انواع دیگر هستند و برای استفاده روزمره و سریع به کار می‌روند.
  • شیشه‌ای: این مدل‌ها زیبایی خاصی دارند و امکان مشاهده فرآیند دم‌آوری قهوه را فراهم می‌کنند، اما نسبت به دیگر مواد شکننده‌تر هستند.
  • چدنی:حرارت را به طور یکنواخت پخش می‌کنند و عطر و طعم قهوه را بهتر حفظ می‌کنند، اما کمی سنگین‌تر و گران‌تر از مدل‌های دیگر هستند.
  • برقی: این مدل‌ها راحتی بیشتری دارند و با دکمه فشاری قهوه را دم می‌کنند. برای کسانی مناسب است که می‌خواهند فرآیند دم‌آوری سریع و آسان باشد.

خروجی و نتیجه همه موکاپات‌ها تقریباً یکسان است. تفاوت آن‌ها بیشتر در دوام، سرعت و شیوه کارکردن با آن‌هاست. باید بنا به سلیقه و بودجه خود تصمیم بگیرید و دست به خرید نهایی بزنید. خرید قسطی لوازم خانگی به شما کمک می‌کند انواع موکاپات و قهوه‌ساز را با شرایط پرداخت مناسب خریداری کنید.

نکات تکمیلی و مهم در طرز تهیه قهوه با موکاپات

نکات تکمیلی و مهم در طرز تهیه قهوه با موکاپات

برای تهیه یک قهوه خوش‌طعم با موکاپات، توجه به جزئیات ضروری است، چرا که همین نکات کوچک تفاوت میان یک قهوه معمولی و یک قهوه عالی را رقم می‌زند: 

  • استفاده از آب داغ: برای بهبود عصاره‌گیری و جلوگیری از تلخی بیش‌ازحد، بهتر است در مخزن موکاپات آب داغ بریزید.
  • میزان قهوه در سبد فیلتر: سبد را بیش‌ازحد پر  و قهوه را فشرده نکنید تا عصاره‌گیری به درستی انجام شود.
  • آسیاب مناسب: قهوه باید متوسط و کمی ریز باشد، شبیه به بافت نمک، تا بهترین نتیجه حاصل شود.
  • تهیه قهوه آسیاب‌شده مناسب: در صورت نداشتن آسیاب، از قهوه‌ای استفاده کنید که مخصوص موکاپات آسیاب شده باشد.
  • تنظیم حرارت: شعله را روی درجه ملایم قرار دهید و در طول فرایند از زیاد کردن آن خودداری کنید تا قهوه با فشار یکنواخت استخراج شود.

عوامل تلخ‌کننده قهوه در موکاپات

برای اینکه قهوه شما تلخ نشود، باید به موارد و نکات زیر هم دقت کافی داشته باشید:

  • با استفاده از موکاپات با کیفیت، طعم و فرایند تهیه قهوه بهتر می‌شود.
  • دستگاه را بعد از هربار مصرف، خوب بشویید و تمیز کنید.
  • از قهوه‌ای استفاده کنید که حسابی آسیاب شده است.
  • به نسبت درست آب و قهوه دقت کنید.
  • دمای آب مناسب و کاملا داغ باشد.
  • از قهوه تازه استفاده کنید.

انواع قهوه هایی که می توان با موکاپات تهیه کرد

انواع قهوه هایی که می توان با موکاپات تهیه کرد

با افزودن کمی آب جوش به اسپرسو، یک آمریکانو سبک‌تر درست می‌شود. ترکیب اسپرسو با شیر گرم یا فوم‌شده نیز امکان تهیه قهوه‌هایی مانند کاپوچینو، لاته یا ماکیاتو را فراهم می‌کند. حتی می‌توان با اضافه‌کردن شکلات داغ، یک موکا خوش‌طعم تهیه کرد. اگر طرفدار قهوه‌های طعم‌دار هستید، می‌توانید با خرید دارچین، وانیل یا شربت‌های طعم‌دار، از سوپرمارکت آنلاین اسنپ شاپ نوشیدنی خود را شخصی‌سازی کنید. 

سخن پایانی

موکاپات به دلیل طراحی ساده و ساختار قابل حمل، برای کسانی که به دنبال تهیه قهوه با کیفیت در منزل یا حتی محل کار هستند، گزینه‌ای مناسب است. با توجه به قیمت مناسب آن نسبت به دستگاه‌های اسپرسو، این دستگاه به‌عنوان یک انتخاب اقتصادی برای افرادی که به قهوه علاقه دارند و نمی‌خواهند هزینه زیادی برای دستگاه‌های حرفه‌ای بپردازند، ارزش خرید بالایی دارد. اگرچه کیفیت قهوه تولیدی آن ممکن است مشابه دستگاه‌های اسپرسو برقی نباشد، اما برای افرادی که به دنبال طعم سنتی و ارزان‌تر هستند، انتخاب خوبی است.

در فروشگاه اسنپ پی، شما می‌توانید انواع مختلف موکاپات با کیفیت‌های متفاوت و قیمت‌های متنوع را پیدا کنید. پس اگر می‌خواهید تجربه‌ای راحت و سریع از خرید آنلاین داشته باشید، به اسنپ شاپ سر بزنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
nowrouz1404-sticky-Blog