بهترین غذای نذری محرم

پخت غذای نذری در محرم، به‌ویژه در دهه اول، رسم هرسالۀ ایرانی‌هاست، رسمی که تمرین و تکرارش، ایثار و سخاوت را در قلبمان زنده نگه می‌دارد. بین انواع غذاهای نذری این ایام، خورش قیمه امام حسین محبوبیت عجیبی دارد، ولی انتخاب‌های ساده‌تر و ارزان‌تری هم هست. جالب‌تر اینکه مردمان شهرهای مختلف، انتخاب‌های رنگارنگ و جورواجور برای پخت نذری دارند. اگر می‌خواهید بی‌دنگ‌و‌فنگ و با کمترین هزینه، لذیذترین نذری ایام محرم را بپزید و حاجت‌روا شوید، خرید وسایل محرم را بی دغدغه تهیه کنید، در این راهنما، یک فهرست ۱۵تایی از غذاهای پرطرف‌دار هیئت‌های مذهبی محرمی در اختیارتان می‌گذاریم و از طرز تهیۀ آنها برایتان می‌گوییم.

۱۵ غذای نذری برای ماه محرم

بعضی از غذاها به‌خاطر روش پخت ساده‌تر و مواد اولیه ارزان‌تر، به‌عنوان نذری پرطرف‌دارترند و بعضی دیگر به‌خاطر شکل‌و‌شمایل مجلسی، بعداز برنامه‌های خاص محرمی، در تکیه‌ها و مساجد بین مردم پخش می‌شوند. برای محرم ۱۴۰۴ دستور پخت این ۱۵ غذای نذری را جایی ذخیره کنید:

جشنواره تخفیف تابستانه اسنپ
  • قیمه نذری امام حسین؛
  • زرشک پلو و مرغ نذری محرم؛
  • حلیم نذری محرم؛
  • عدس‌پلو نذری محرم؛
  • خورش قورمه‌سبزی محرمی؛
  • شله‌ مشهدی نذری محرم؛
  • آش‌رشته نذری امام حسین؛
  • نذری ساده: نان و پنیر و خرما؛
  • عدسی، نذری ساده و پرطرف‌دار؛
  • آش گندم، نذر اربعین یزدی‌ها؛
  • خورش فسنجان نذری محرم؛
  • شله زرد نذری محرم؛
  • چلو کوبیده، نذری لذیذ محرم؛
  • چلو گوشت نذری محرم؛
  • فرنی، نذری ساده و کم‌هزینه محرمی.

۱. قیمه نذری امام حسین

قیمه نذری امام حسین

هزار سال بیاید و برود، قیمه غذای همیشگی و همه‌پسند در ایام محرم است. خیلی‌ها طعم قیمه نذری را لذیذتر از قیمه‌های کل سال می‌دانند. این یکی از نذری‌های نسبتا به‌صرفه در این ایام است. طرز تهیه قیمه نذری امام حسین را در ادامه می‌خوانید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
لپه ۱۵۰ گرم
پیاز و سیب‌زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
لیموعمانی ۴ عدد
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به‌مقدار لازم
زعفران دم‌کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز نگینی را همراه با زردچوبه تفت دهید تا نرم شود؛
  • گوشت تکه‌شده را به پیاز اضافه کنید به تفت‌دادن ادامه دهید؛
  • رب‌ گوجه‌فرنگی تفت‌خورده را همراه با لپه خیس‌خورده در قابلمه گوشت بریزید و هم بزنید؛
  • ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم به‌مدت ۲ ساعت بپزید تا حسابی جا بیفتد؛
  • در ۲۰ دقیقه آخر پخت، لیموعمانی، زعفران دم‌کرده، نمک‌، فلفل و دارچین را اضافه کنید؛
  • خورش قیمه نذری محرم را با سیب‌زمینی سرخ‌کرده سرو کنید.

۲. زرشک پلو و مرغ نذری محرم 

زرشک پلو با مرغ نذری محرم

در بعضی از شهرهای ایران، زرشک‌پلو و مرغ رقیب قدری برای قیمه نذری محرم محسوب می‌شود. دستور پخت مرغ نذری محرم را در ادامه بخوانید و مواد لازم برای پختش را از سوپرمارکت آنلاین اسنپ‌شاپ بخرید. این غذا نسبتا به‌صرفه و قابل‌تهیه است.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
برنج ۴ پیمانه
زرشک ۱ پیمانه
کره ۲۵ گرم
شکر ۱ قاشق چای‌خوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده ۲ قاشق چای‌خوری
گلاب نصف قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل به‌مقدار لازم
  • سیر و پیاز نگینی را همراه با زردچوبه تفت دهید تا سبک و شفاف شوند؛
  • مرغ مزه‌دار‌شده با ادویه در ماهی‌تابه سیر و پیاز سرخ کنید؛
  • رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و خوب تفت دهید تا مرغ خوش‌رنگ‌تری داشته باشید؛
  • ۳ لیوان آب و مقداری نمک و فلفل به ماهی‌تابه بیفزایید و بگذارید به‌مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد؛
  • زرشک خیس‌خورده را با کره و گلاب و شکر تفت دهید؛
  • در ۱۵ دقیقه آخر پخت، زعفران و گلاب را به مرغ بیفزایید؛
  • ظرف نذری را با برنج و مرغ پر کنید و کمی زرشک بپاشید.

۳. حلیم نذری محرم

حلیم نذری محرم

خوراک حلیم نه‌فقط یک صبحانه پرطرف‌دار، که یک نذری پرطرف‌دار در محرم و ایام فاطمیه است، ه عکس های مربوط به پروفایل محرم زیادی در این مورد دیده شده است در این قسمت از شاپ پلاس با دستور پخت حلیم نذری محرم آشنا شوید. این خوراکی نذری ارزان و اقتصادی در اکثر شهرها پخت می‌شود.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
گندم پوست‌کنده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
شکر، روغن، نمک و دارچین به‌مقدار لازم
  • گندمی که یک شبانه‌روز در آب خیس خورده را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت کم بپزید؛
  • گوشت را همراه با آب و پیاز در قابلمه‌ای دیگر بریزید و جدا بپزید؛
  • بعداز پخت گوشت، آن را روی صافی بگذارید تا خشک و خنک شود؛
  • گوشت را ریش‌ریش کنید و به گندمی که در قابلمه پوره شده، بیفزایید؛
  • نمک و روغن اضافه کنید و تا وقتی آب اضافی حلیم تبخیر شود، به هم‌زدن ادامه دهید؛
  • ظرف نذری را با حلیم قوام‌یافته و خنک پر کنید و رویش مقداری شکر و دارچین بریزید.

۴. عدس‌پلو نذری محرم

عدس‌پلوی نذری محرم

عدس‌پلو در بسیاری از شهرها انتخاب اول برای غذای نذری ایام محرم است. این غذای مناسبتی ساده و کم‌دردسر را با کمترین هزینه و طبق دستور زیر بپزید و از طعم خوبش لذت ببرید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
عدس ۱ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
کشمش پلویی ۱ پیمانه
کره ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به‌مقدار لازم
  • عدس را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بپزید؛
  • برنج خیس‌خورده را با آب روی حرارت بگذارید و وقتی دانه‌ها هنوز کمی دندان‌گیر هستند، آب‌کشی کنید؛
  • پیاز نگینی را با ادویه‌ تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس عدس پخته را به آن بیفزایید و تفت دهید؛
  • برنج آب‌کشی شده و مخلوط پیاز و عدس را لایه‌لایه در یک قابلمه دیگر بریزید و بگذارید دم بکشد؛
  • گوشت چرخ‌کرده را همراه با پیاز نگینی و ادویه تفت دهید و خوب سرخ کنید؛
  • کشمش پلویی خیس‌خورده را یک دقیقه روی حرارت با کره تفت دهید تا فقط نرم شود؛
  • ظرف نذری را با برنج دم‌کشیده، مقداری گوشت و کشمش پلویی سرو کنید.

۵. خورش قورمه‌سبزی محرمی 

خورش قورمه‌سبزی برای نذری محرم

قورمه‌سبزی یک غذای اصیل ایرانی برای پذیرایی در روزهای محرم و غیر محرم است. اگر فنون پختش را نمی‌دانید، محرم امسال این غذا را با دستور پخت شاپ‌پلاس بپزید. قرمه از غذاهای نسبتا پردردسر و کمی گران‌ برای نذری است.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
سبزی خورشتی ۵۰۰ گرم
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
لوبیا قرمز ۱۵۰ گرم
نمک و فلفل  به‌مقدار لازم
لیمو عمانی ۴ عدد
آب نارنج، آبغوره و زردچوبه به‌مقدار لازم
  • پیاز نگینی را در روغن تفت دهید و ادویه بزنید؛
  • گوشت را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگش تغییر کند؛
  • لوبیا قرمز خیس‌خورده را به همان ظرف اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت دهید؛
  • ۳ لیوان آب جوش در ظرف پیاز و گوشت و لوبیا بریزید و یک ساعت بپزید؛
  • سبزی خورشتی آماده را به قابلمه اضافه کنید و یک ساعت دیگر بپزید؛
  • در ۲۰ دقیقه آخر پخت، لیموعمانی، فلفل، آبغوره و آب نارنج را در قابلمه بریزید و مقدار ادویه‌ها را چک کنید.

۶. شله‌ مشهدی نذری محرم

شله‌ مشهدی نذری ایام محرم

خاستگاه شله مشهدی استان خراسان است و جالب است بدانید مشهدی‌ها آن را با قیمه سرو می‌کنند! دستور تهیه این غذای نذری ارزان و اقتصادی را در ادامه بخوانید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
ماش ۱ لیوان
لوبیا چیتی ۱ لیوان
لوبیا سفید ۱ لیوان
عدس ۱ لیوان
نخود ۱ لیوان
بلغور گندم ۳ لیوان
برنج نیم‌دانه ۱ لیوان
پیاز داغ نصف قاشق مرباخوری
گوشت ۵۰۰ گرم
پودر جوز هندی، پودر دارچین نصف قاشق مرباخوری
زردچوبه، زنجبیل، فلفل و نمک به‌مقدار لازم
  • گوشت را همراه با پیاز در یک قابلمه پر از آب بریزید و به‌مدت ۳ ساعت بپزید؛
  • حبوبات خیس‌خورده را در ظرف دیگری بریزید و با آب بپزید، سپس با گوشت‌کوب له کنید؛
  • بعداز پخت کامل گوشت، آن را ریش‌ریش و با حبوبات مخلوط کنید؛
  • نیم‌دانه و بلغور گندم شسته‌شده را به مخلوط حبوبات و گوشت بیفزایید؛
  • روی حرارت ملایم به‌مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت هم بزنید و قبل‌از سرو، ادویه‌ها را اضافه کنید.

۷. آش‌رشته نذری امام حسین

آش‌رشته نذری روزهای محرم

در کل ایام سال، آش رشته نماد نذر و یکی از بهترین ایده های پک نذری است. این غذای نذری کم هزینه اما وقت‌گیر را طبق مراحل زیر آماده کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
سبزی آش ۵۰۰ گرم
رشته آش به‌مقدار لازم
لوبیا چیتی نصف پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
عدس یک پیمانه
نخود یک پیمانه
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۸ حبه
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
کشک، نمک، زردچوبه و فلفل  به‌مقدار لازم
  • نخود و لوبیای خیس‌خورده را در ظرف‌های مجزا به‌مدت ۴ الی ۵ ساعت با آب بپزید تا کاملا نرم شوند؛
  • پیاز نگینی و سیر له‌شده را تفت دهید تا کاملا طلایی شوند؛
  • در یک قابلمه مناسب آب جوش بیاورید و عدس خام را همراه با نخود و لوبیای پخته در آن بریزید. 
  • سبزی آش را همراه با نمک به قابلمه اضافه کنید و نیمی از مخلوط سیر و پیاز را بیفزایید؛
  • بعداز ۳۰ الی ۴۰ دقیقه پخت، رشته را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بعد کشک بریزید؛
  • ظرف آش رشته نذری را با پیازداغ، سیرداغ و نعناع داغ و کشک پر کنید.

۸. نذری ساده: نان و پنیر و خرما

نان و پنیر و خرمای محرمی

نیت نذرتان مهم است، نه نوع غذایی که نذر کرده‌اید؛ می‌توانید با لقمه‌های نذری ساده هم از عزاداران پذیرایی کنید. پیشنهاد ما سرو این نذری کم‌هزینه با یک شربت محرمی گوارا و آرامش‌بخش است. شربت گلاب، خاکشیر و زعفران بهترین ایده های شربت نذری محرم هستند. لقمه‌های نذری را طبق دستور زیر آماده کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
نان لواش یا سنگک ۱ عدد لواش یا یک‌سوم سنگک
خرما ۳ عدد در هر لقمه
پنیر و سبزی به‌مقدار لازم
  • نان دل‌خواه خود را انتخاب کنید و به اندازه‌ای که مد نظر دارید، برش دهید؛
  • مقداری پنیر، سبزی‌خوردن و خرما لای نان‌ بریزید و درصورت تمایل، گردو هم بگذارید؛
  • نان را بپیچید و لقمه کنید؛
  • لقمه‌ها را با نایلون یا پک‌های پلاستیکی بسته‌بندی و پخش کنید.

۹. عدسی، نذری ساده و پرطرف‌دار

نذری عدسی در محرم

عدسی یک نذری اقتصادی و همه‌پسند در شهرهای مختلف است که اگر فوت‌و‌فن پختش را بلد باشید، نیاز نیست یک روز کامل وقت‌تان را صرف پخت‌و‌پز برنج و مرغ و گوشت کنید. این غذای ساده و لذیذ را طبق دستور زیر بپزید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی و پیاز ۱ عدد بزرگ
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
عدس ۲ لیوان و نصف
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه فلفل  به‌مقدار لازم
  • پیاز نگینی را با روغن زیتون و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود؛
  • مقداری رب گوجه‌فرنگی به پیاز اضافه کنید و به تفت‌دادن ادامه دهید؛
  • عدس پاک‌شده و خیس‌خورده را همراه ادویه در یک قابلمه آب جوش بریزید و روی حرارت بگذارید؛
  • برای قوام بیشتر عدسی، آرد سفید تفت‌خورده با روغن زیتون را به قابلمه عدسی اضافه کنید؛
  • سیب‌زمینی‌های مکعبی را در قابلمه عدس بریزید و نیم ساعت بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید؛
  • ظرف عدسی نذری را با کنجد، جعفری تازه، پیازداغ، روغن زیتون و برش‌های لیمو تزیین کنید.

۱۰. آش گندم، نذر اربعین یزدی‌ها

آش گندم، نذری محرم در یزد

آش گندم یزدی پای ثابت پذیرایی محرم است و به آن آش امام حسین (ع) هم می‌گویند. طرز تهیه این غذای کم‌هزینه و به‌صرفه را در ادامه بخوانید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
سبزی آش ۷۵۰ گرم
گندم پوست‌کنده ۳۰۰ گرم
نخود و لوبیا چیتی ۲۰۰ گرم
نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ ۲ قاشق غذاخوری
کشک، نمک و فلفل به‌مقدار لازم
  • حبوبات را جداجدا در آب بخیسانید و دست‌کم ۲ مرتبه آب آنها را عوض کنید؛
  • گندم را همراه با حبوبات در قابلمه آب جوش بریزید و با حرارت ملایم و درب قابلمه نیمه‌باز روی حرارت بگذارید؛
  • بعداز ۲ ساعت پخت حبوبات، سبزی آش را بیفزایید و نمک بزنید تا رنگ سبزی حفظ شود. سیر‌داغ و پیاز‌داغ هم اضافه کنید؛
  • پخت را ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر ادامه دهید تا سبزی آش کاملا بپزد، اما این بار با درب کاملا باز؛
  • حرارت را خاموش و ادویه و کشک را اضافه کنید و طعم آش را بچشید؛
  • ظرف آش گندم را با پیاز‌داغ تزئین کنید.

۱۱. خورش فسنجان نذری محرم

خورش فسنجان، خوراک نذری برای محرم

اگر می‌خواهید نذری محرم را با یک غذای مجلسی و پروپیمان ادا کنید، فسنجان یک خوراکی پرهزینه و نسبتا وقت‌گیر اما بی‌نهایت خوش‌مزه است. خورش فسنجان نذری محرم را طبق دستور زیر طبخ کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
مغز گردو ۳۰۰ گرم
مرغ ۴ تکه
پیاز ۱ عدد بزرگ
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل به‌مقدار لازم
  • مرغ را با نمک و فلفل طعم‌دار کنید و چند ساعت استراحت دهید؛
  • پیاز نگینی سرخ‌شده را همراه با گردوی خردشده در یک قابلمه به‌مدت ۱ دقیقه تفت‌ دهید و سریع آب جوش بریزید؛
  • ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا گردو حسابی روغن پس بدهد؛
  • رب انار و رب گوجه‌فرنگی را به قابلمه اضافه کنید؛
  • تکه‌های مرغ را سرخ کنید تا رنگ آنها کاملا طلایی شود؛
  • مرغ را همراه با زعفران دم‌کرده به قابلمه اضافه کنید و ۱ ساعت دیگر حرارت دهید تا آب خورش کاملا کشیده شود و جا بیفتد.

۱۲. شله زرد نذری محرم

 نذری شله زرد در روزهای محرم

یکی از کم‌خرج‌ترین غذاهای نذری که می‌توان در روزهای محرم پخت و پخش کرد، که لیست لوازم محرم برای تهیه آن محدود و کم است، شله‌زرد محبوب و سنتی ایرانی است. این غذای کم‌هزینه را طبق دستورالعمل زیر درست کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
برنج نیم‌دانه ۲ لیوان
گلاب نصف لیوان
شکر ۴ لیوان
کره ۱۰۰ گرم
بادام خلالی ۱۰۰ گرم
دارچین به‌مقدار لازم
زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • برنج را چند بار بشویید و با مخلوط گلاب و آب بخیسانید؛
  • بادام‌ خلالی را نیز با مخلوط آب و گلاب بخیسانید؛
  • در قابلمه مناسب مقداری آب جوش بریزید و مخلوط برنج و آب و گلاب را به آن اضافه کنید؛
  • حرارت را کم کنید تا برنج کاملا بپزد و نرم شود؛
  • زعفران و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا ته قابلمه نگیرد؛
  • بادام خیس‌خورده را در قابلمه بریزید و کمی نمک بزنید؛
  • حرارت را تا زمانی ادامه دهید که بافت شله زرد به قوام و غلظت مناسب برسد؛
  • در ۵ دقیقه آخر پخت، کره را اضافه کنید؛
  • ظرف شله‌ زرد نذری را با دارچین، پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزیین کنید.

۱۳. چلو کوبیده، نذری لذیذ محرم

 نذر چلو کوبیده در محرم

برای رنگین‌کردن سفره نذری در ایام محرم، با چلوکوبیده از مهمانان خود پذیرایی کنید. همچنین می‌توانید این غذای پرهزینه را طبق دستور پخت زیر بپزید و بین مردم پخش کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده یک کیلوگرم
پیاز ۳۰۰ گرم
زعفران ساییده یک قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل به‌مقدار لازم
  • پیاز رنده‌شده را با گوشت‌ چرخ‌کرده و ادویه و زعفران دم‌کرده مخلوط کنید؛
  • مخلوط را حسابی ورز دهید تا بافت آن یکدست و چسبنده شود؛
  • بعداز ۲ تا ۳ ساعت استراحت گوشت در یخچال، آن را به سیخ بکشید؛
  • مایه گوشت را روی سیخ ابتدا صاف و بعد بندبند کنید؛
  • انتهای گوشت را با فشار دست به سیخ بچسبانید؛
  • روی آتش آماده (منقل یا باربیکیو) کباب کنید؛
  • ظرف نذری را با برنج دمی یا آب‌کشی، گوشت و گوجه کبابی پر کنید.

۱۴. چلو گوشت نذری محرم

چلو گوشت نذری در محرم

در بعضی از هیئت‌های خصوصی یا حسینیه‌های کم‌جمعیت، برای نذری خوراک چلو گوشت می‌دهند. اگر می‌خواهید امسال محرم این غذای مجلسی و لاکچری را نذری بدهید، دستور پختش را در ادامه بخوانید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت گردن گوسفندی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۲ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
زعفران ۶ قاشق غذاخوری
برگ بو ۴ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل به‌مقدار لازم
  • پیاز خلالی درشت را همراه زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود؛
  • گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند؛
  • درصورت تمایل، مقداری رب گوجه‌فرنگی را جدا تفت دهید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید؛
  • مقداری آب جوش، سیر پاک‌شده، برگ بو و دارچین در ظرف گوشت بریزید و به‌مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزید؛
  • در نیم ساعت پایانی پخت، ادویه‌ها را به خوراک اضافه کنید؛
  • ظرف نذری را با برنج ساده یا باقالی‌پلو پر کنید و برای تزیین، مقداری پیاز داغ‌ و زرشک روی برنج بریزید.

۱۵. فرنی، نذری ساده و کم‌هزینه محرمی

نذری محرم فرنی

فرنی یک جایگزین کم‌خرج‌تر و آسان‌تر برای شله‌ زرد و آش‌رشته در ایام محرم است. پس‌از خرید اقساطی آرد برنج از اسنپ‌شاپ، این نذری اقتصادی، ارزان و درعین‌حال خوش‌مزه را طبق دستورالعمل زیر تهیه کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
شیر ۴ لیوان
شکر ۸ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده (اختیاری) به‌مقدار لازم
  • شیر را روی حرارت کم قرار دهید و شکر را آرام‌آرام به آن بیفزایید؛
  • مدام هم بزنید تا شکر حل شود و شیر ته نگیرد؛
  • گلاب را اضافه کنید و پس‌از آنکه با مخلوط شیر و شکر ترکیب شد، آرد برنج را به‌تدریج اضافه کنید؛
  • تا زمانی که فرنی به قوام مطلوب نرسید، به هم‌زدن ادامه دهید؛
  • درصورت تمایل مقداری از مایه را در ظرف دیگری با زعفران ترکیب کنید تا فرنی دورنگ حاصل شود.

سخن پایانی

برای نذری محرم، به‌خصوص ایام تاسوعا و عاشورا یا اربعین حسینی یکی از این ۱۵ غذای لذیذ را بپزید و صاحب نذری شوید که به‌ندرت بی‌جواب می‌ماند! این غذاها در اکثر شهرهای کشورمان پرطرف‌دارند و اگر فوت‌و‌فن درست‌کردنشان را بدانید، همۀ آنها برای توزیع بین مردم محله و حاضران در تکیه یا مسجد کاملا مناسب‌اند. میزان بودجه نذری و دانش آشپزی خود را در نظر بگیرید و اگر فرصتی برای خرید ندارید، مواد اولیه تازه و باکیفیت را از سوپرمارکت فروشگاه آنلاین اسنپ شاپ با مناسب‌ترین قیمت بخرید. بی‌معطلی و فوت‌وقت، کل خواربار پخت نذری درب منزل شما حاضر و آماده‌ خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تخفیف تابستانه اسنپ