غذاساز چیست؟ آشنایی با کاربرد و انواع آن

در دنیای پرمشغله امروز هر ابزاری که بتواند در آشپزی و صرفه‌جویی در زمان به ما کمک کند، ارزشمند خواهد بود. غذاساز، یکی از این ابزارهای مفید و کاربردی است که به‌عنوان دستیار شما در آشپزخانه، وظایف مختلفی حین آشپزی انجام می‌دهد. حال، غذاساز چیست و چه مزایایی برای ما به‌همراه خواهد داشت؟ در این مقاله قصد داریم این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

غذاساز چیست؟

در آشپزخانه ابزارهای مختلفی وجود دارد که هر یک دارای وظایف خاصی هستند. از جمله این ابزارها، می‌توان به آبمیوه‌گیری، مخلوط‌کن، غذاساز و دستگاه خردکن غذا اشاره کرد. گاهی اوقات، ممکن است درک این‌که کدام یک از این محصولات برای چه کاری بهتر است و چگونه می‌تواند در آشپزخانه به‌کار بروند، کمی سخت باشد.

یکی از این ابزارها که استفاده از آن، ممکن است برای بسیاری از ما مبهم باشد، غذاساز است. غذاساز وسیله‌ای است که به ما کمک می‌کند تا مواد غذایی را خرد یا چرخ کنیم، برش بزنیم، تکه‌تکه و ریزریز و حتی پوره تهیه کنیم. این وسیله با فرآوری سریع مواد غذایی، سبزیجات و میوه‌ها به ما در آشپزی یاری می‌رساند.

کاربردهای غذاساز چیست؟

غذاساز یکی از انواع لوازم برقی پرکاربرد در آشپزخانه است که به‌دلیل تنوع کارایی، به‌عنوان یک دستیار همه‌فن‌حریف شناخته می‌شود. برخی از کاربردهای غذاساز، عبارتند از:

خرد کردن

  • خرد کردن انواع سبزیجات، میوه‌ها، صیفی‌جات و گوشت
  • تهیه سالاد، سس، سوپ، خورش و …
  • خرد کردن مواد اولیه کیک و شیرینی

رنده کردن

  • رنده‌ کردن ریز و درشت انواع مواد غذایی
  • تهیه چیپس سیب‌زمینی، هویج و …
  • رنده‌ کردن پنیر برای انواع غذاها

پوره کردن

  • پوره‌ کردن سیب‌زمینی
  • پوره ‌کردن کدو حلوایی برای تهیه سوپ کدو
  • پوره‌ کردن میوه‌ها برای تهیه اسموتی

آسیاب کردن

  • آسیاب ‌کردن انواع ادویه‌جات، مغزها و …
  • تهیه پودر قند

کاربردهای غذاساز

انواع غذاساز

حال که دانستیم کاربرد غذاساز چیست، در این بخش قصد داریم شما را با انواع غذاساز آشنا کنیم.

انواع مدل های غذاساز خانگی

تنوع غذاسازهای خانگی بی‌نظیر است. انواع مختلف غذاساز خانگی عبارت‌اند از:

۱٫ غذاسازهای کوچک

  • این نوع غذاسازها، برای مصارف کم و آشپزخانه‌های کوچک مناسب هستند.
  • معمولا توان و ظرفیت کمتری نسبت به سایر مدل‌ها دارند.
  • قیمت آن‌ها نیز ارزان‌تر است.

۲٫ غذاسازهای متوسط

  • این نوع غذاسازها، برای مصارف عمومی و خانواده‌های متوسط مناسب‌اند.
  • دارای توان و ظرفیت مناسب برای انجام کارهای مختلف آشپزی هستند.
  • قیمت آن‌ها نیز نسبت به غذاسازهای کوچک و بزرگ، متعادل‌تر است.

۳٫ غذاسازهای بزرگ

  • این نوع غذاسازها، برای مصارف زیاد و خانواده‌های بزرگ مناسب به‌شمار می‌روند.
  • توان و ظرفیت بالا برای انجام کارهای سنگین آشپزی دارند.
  • قیمت آن‌ها نیز از سایر مدل‌ها بیشتر است.

انواع غذاسازهای صنعتی

برای غذاسازهای صنعتی باید به‌دنبال محصولاتی با عملکرد بسیار قدرتمندتر بود. غذاسازهای صنعتی که به‌عنوان کاتر میکسر نیز شناخته می‌شوند، تجهیزاتی پرکاربرد در آشپزخانه‌های صنعتی، رستوران‌ها، هتل‌ها و فست‌فودها هستند. انواع غذاساز صنعتی، عبارت‌اند از:

غذاسازهای کاسه‌ای

این نوع غذاسازها، دارای یک کاسه هستند که مواد غذایی در آن قرار می‌گیرند و توسط تیغه‌هایی که در کف کاسه تعبیه شده‌، خرد یا پوره می‌شوند. غذاسازهای کاسه‌ای، برای مصارف عمومی مانند خردکردن سبزیجات، گوشت، سیب‌زمینی و… مناسب هستند.

غذاساز کاسه‌ای

غذاسازهای امولسیون‌کننده

این نوع غذاسازها، برای مخلوط و امولسیون‌کردن مواد غذایی به‌کار‌می‌روند. از غذاسازهای امولسیون‌کننده برای تهیه سس، مایونز، سوپ و … استفاده می‌شود.

غذاسازهای کاتر

این نوع غذاسازها، برای خرد و پوره‌کردن مواد غذایی در حجم بالا به‌کار می‌روند. از غذاسازهای کاتر برای تهیه گوشت چرخ‌کرده، خمیر سوسیس، کالباس و … استفاده می‌شود.

موارد استفاده از غذاساز 

با استفاده از غذاساز، می‌توان به‌راحتی انواع غذاها را تهیه کرد. برای مثال، با غذاساز، امکان آماده‌سازی کوکوسیب‌زمینی یا سبزیجات و پوره گوجه وجود دارد. سبزیجات مورد نیاز برای سوپ نیز، با استفاده از غذاساز به‌راحتی خرد می‌شوند. همچنین می‌توان مواد کیک یا کوکو را به‌راحتی هم زد و در نهایت از طعم لذیذ غذاها لذت برد. به‌طور کلی، غذاساز ابزاری کارآمد برای پخت‌و‌پز و تهیه‌ی غذاهای خانگی به‌صورت سریع و آسان است.

چه غذاهایی می توان با غذاساز درست کرد؟

می‌توان طیف گسترده‌ای از غذاها را تهیه کرد. تنوع کارایی این دستگاه، به شما امکان می‌دهد تا در زمان آشپزی صرفه‌جویی کنید و خلاقیت خود را به‌کار بگیرید. برخی از غذاها که می‌توانید با غذاساز درست کنید، عبارت‌اند از:

پیش غذا و سس غذای اصلی دسر صبحانه
سالاد کوکو سبزی کیک املت
سس مایونز کتلت شیرینی پنکیک
سس پستو خمیر پیتزا بستنی وافل
حمص خمیر یوفکا اسموتی
سالسا خمیر پیراشکی پوره میوه
متبل خمیر نان
سمبوسه
فلافل
کوکو سبزی
کتلت
خمیر پیتزا

علاوه ‌بر موارد ذکر‌شده، می‌توانید از غذاساز برای آسیاب‌کردن ادویه‌جات، مغزها و … هم استفاده کنید.

خردکن برقی مناسب تر است یا غذاساز؟

خردکن برقی و غذاساز، هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. انتخاب نوع مناسب، به نیاز و ترجیحات شما بستگی دارد. اگر به‌دنبال یک دستگاه هستید که تنها مواد غذایی را خرد کند و نیازی به همزنی و تهیه‌ غذاهایی مانند سوپ‌ها یا پوره‌ها ندارید، خردکن برقی، می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

اگر به دستگاهی نیاز دارید که هم خرد کردن مواد غذایی را انجام دهد و هم بتواند مواد را هم بزند و مثلا در تهیه‌ املت، پوره، کرم‌ها و سس‌ها کمک کننده باشد، غذاساز گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

خردکن یا غذاساز؟

غذاساز همه کاره چه ویژگی هایی دارد؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که بسیاری از افراد پس از دانستن این که غذاساز چیست، به‌دنبال آن هستند، این است که غذاساز همه‌کاره چه ویژگی‌هایی دارد. غذاساز همه‌کاره که به‌عنوان غذاساز چندکاره نیز شناخته می‌شود، دستگاهی قدرتمند و دارای کارایی‌های متنوع است که می‌تواند جایگزینی برای چندین دستگاه مختلف در آشپزخانه باشد. برخی از ویژگی‌های غذاساز همه‌کاره عبارت‌اند از:

موتور قدرتمند

غذاسازهای همه‌کاره، به‌طور معمول دارای موتور قدرتمندی هستند که می‌تواند به‌راحتی مواد غذایی سخت و سفت را خرد کند.

کارایی‌های متنوع

علاوه‌ بر خرد کردن، می‌توانند کارهای دیگری مانند رنده‌، پوره، آسیاب، مخلوط‌کردن و… را هم انجام دهند.

ظرفیت بالا

کاسه غذاسازهای همه‌کاره به‌طور معمول ظرفیت بالایی دارد و می‌توان از آ‌ن‌ برای تهیه غذا در حجم زیاد استفاده کرد.

جمع‌بندی

غذاساز، یک ابزار آشپزخانه کارآمد است که به کاربران امکان تهیه‌ غذاهای خانگی سریع و آسان را می‌دهد. این دستگاه، دارای قطعات مختلفی است که از جمله خردکن، همزن، آسیاب و مخلوط‌کن مهم‌ترین آن‌ها هستند. با استفاده از غذاساز به‌راحتی آشپزی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا