بهترین روغن برای پخت و پز
فهرست
- معرفی بهترین روغن برای پخت و پز
- بهترین روغن مخصوص سرخ کردن
- بهترین روغن خوراکی برای مصرف روزانه
- بهترین روغن ها برای تهیه سس
- کدام روغن ها با حرارت سمی میشوند؟
- روغن مایع برای پخت و پز بهتر است یا جامد؟
- تفاوت روغن های سرخ کردنی با روغن مایع پخت و پز
- نکات مهم برای استفاده از روغنها در زمان پخت و پز
- معرفی روغن های سالم
- جمعبندی
انتخاب روغن مناسب برای پختوپز با وجود تنوع بسیار زیاد روغنهای موجود در فروشگاهها، میتواند گیجکننده باشد. این محصولات هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و برای مصارف مختلف مناسب هستند. در این مقاله، به بررسی روغنهای پختوپز میپردازیم و به شما کمک میکنیم تا بهترین روغن را انتخاب و خریداری کنید.
معرفی بهترین روغن برای پخت و پز
روغن زیتون
روغن زیتون یکی از بهترین انتخابها برای پختوپز محسوب میشود. این روغن برای اکثر روشهای پختوپز مناسب است؛ دارای طعمی دلپذیر است و در تهیه انواع غذاها و سسهای سرد نیز به کار میرود. علاوه بر این حاوی ویتامین E بوده که به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی به حفظ سلامت بدن کمک میکند.
روغن آووکادو
روغن آووکادو بهترین روغن برای پختوپز با حرارت بالا محسوب میشود. نقطه دود آن ۲۷۱ درجه سانتیگراد است و برای سرخکردن و پخت با حرارت بالا ایدهآل است. این روغن طعمی خنثی دارد و با اسید اولئیک که یک چربی سالم برای قلب است، مشابه روغن زیتون عمل میکند.
روغن کنجد
روغن کنجد گزینه مناسبی برای پختوپز با نقطه دود متوسط به بالا (۲۱۰ درجه سانتیگراد) بهشمار میرود. این روغن سرشار از آنتیاکسیدانهای سالم برای قلب مانند سزامول و سزامینول است و در برابر بیماریهایی مانند پارکینسون اثرات محافظتکننده عصبی دارد.
بهترین روغن مخصوص سرخ کردن
روغنهای سرخ کردنی نیز جزو بهترین گزینهها در بازار هستند که میتوانید آنها را از فروشگاه اینترنتی اسنپ شاپ نیز خریداری کنید. در این بخش، به معرفی این روغنها میپردازیم.
روغن کانولا
روغن کانولا با نقطه دود بالای ۴۰۰ درجه سانتیگراد، یکی از بهترین گزینهها برای سرخکردن و پختوپز به شمار میرود. این روغن به خاطر تحمل حرارت بالا برای سرخکردن مواد غذایی و استفاده در ماهیتابه بسیار مناسب است. روغن کانولا با قیمتی مقرونبهصرفه و طعمی خنثی گزینهای ایدهآل برای طبخ انواع غذاها به ویژه سیبزمینی محسوب میشود.
روغن نباتی
روغن سبزیجات یا همان روغن نباتی که دارای نقطه دود ۴۰۰ تا ۴۵۰ درجه است، بهترین گزینه برای سرخ کردن مواد غذایی شناخته شده است. این روغن ترکیبی از روغنهای ذرت، سویا، کانولا و آفتابگردان است. طعم خنثی و قیمت مناسب این روغن را به گزینه ایدهآلی برای پختوپز تبدیل کرده است.
روغن آووکادو تصفیه شده
روغن آووکادو تصفیهشده با نقطه دود ۵۲۰ درجه، برای سرخکردن عمیق و سرخکردنی بهترین انتخاب بهحساب میآید. این روغن، طعم شیرین و آووکادویی دارد و برای مواقع ویژه مناسب است.
روغن بادام زمینی
روغن بادامزمینی با نقطه دود ۴۵۰ درجه برای سرخ کردن مناسب است. این روغن با ایجاد طعم ترد و آجیلی برای سیبزمینی سرخشده، آن را بسیار خوشمزه میکند.
روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان با نقطه دود ۴۵۰ درجه بهترین روغن برای پختوپز و سرخ کردن است و غذاها را بسیار خوشطعم میکند.
روغن زیتون خام
روغن زیتون خام با نقطه دود ۳۲۵ تا ۳۷۵ درجه تنها برای سرخ کردن سبک با ماهیتابه مناسب است. این روغن با قیمت بالا بهترین گزینه برای تهیه مرغ یا ماهی سوخاری بهشمار میرود زیرا کیفیت بالا و طعم دلپذیری دارد. باید توجه داشته باشید که از آن برای سرخ کردن عمیق استفاده نکنید زیرا ممکن است بسوزد و طعم بدی به مواد غذایی بدهد.
بهترین روغن خوراکی برای مصرف روزانه
روغن زیتون
روغن زیتون بهعنوان یکی از بهترین روغنهای خوراکی شناخته میشود و از میوه زیتون بهدست میآید. این روغن حاوی اسیدهای چرب نیمهاشباع، آنتیاکسیدانها و ویتامینهای E و K است که یک منبع غنی از مواد مغذی بهحساب میآید.
روغن کنجد
روغن کنجد که جزو بهترین روغنها برای پختوپز نیز هست، از دانههای کنجد استخراج میشود و به دلیل ترکیبات مفیدی که داراست، به سلامتی و افزایش شادابی و انرژی افراد کمک میکند. همچنین سرشار از آنتیاکسیدان است و برای سلامت قلب بسیار مفید است.
روغن کلزا
روغن کانولا از دانه کلزا بهدست میآید و اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ دارد که برای حفظ سلامت قلب و عروق بسیار ارزشمند هستند.
هر یک از این روغنها دارای خصوصیات منحصربهفردی هستند و انتخاب آنها بستگی به نیاز شما دارد. با توجه به تنوع روغنهای خوراکی میتوانید بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
بهترین روغن ها برای تهیه سس
روغن زیتون
روغن زیتون انتخابی کلاسیک برای سس است و طعمی خاص و مدیترانهای به سس میبخشد. برای سسهای وینگریت، سس پستو و سسهای دیگر که به پختوپز نیاز ندارند ایدهآل بهشمار میرود. روغن زیتون فرابکر (Extra Virgin Olive Oil) طعم قویتری نسبت به روغن زیتونهای دیگر دارد.
روغن آووکادو
روغن آووکادو بهترین روغن برای پختوپز و تهیه انواع سسها محسوب میشود. این روغن که نقطه دود بالایی دارد برای سسهایی که با حرارت بالا پخته میشوند مناسب است و همچنین طعمی ملایم و کرهای دارد که بهخوبی با مواد دیگر ترکیب میشود.
روغن کانولا
روغن کانولا انتخابی مقرونبهصرفه و همهکاره است که طعمی خنثی دارد. برای سس مایونز سس سالاد و سسهای دیگر که طعم روغن نباید غالب باشد ایدهآل بهشمار میرود.
روغن گردو
روغن گردو دارای طعمی قوی و آجیلی است که بهخوبی با سسهایی که طعمهای قوی دارند مانند سس پنیری یا سس سزار ترکیب میشود.
روغن کنجد
روغن کنجد طعمی منحصربهفرد دارد که بهشکلی مطلوب با سسهای آسیایی مانند سس تری یا سس بادامزمینی ترکیب میشود.
کدام روغن ها با حرارت سمی میشوند؟
روغنهای دارای نقطه دود پایین ممکن است در حرارتهای بالا تجزیه شده و ترکیبات نامطلوبی تولید کنند. بهترین روغنها برای پختوپز و سرخکردن، آنهایی هستند که میتوانند دماهای بالا را تحمل کنند بدون آنکه تغییرات نامطلوبی پیدا کنند. روغنهایی مانند روغن ماهی، جلبک، کتان و گردو که نقطه دود پایینی دارند باید تنها در تهیه غذاهای سرد به کار روند تا از خطر تولید مواد مضر در اثر حرارت دادن آنها جلوگیری شود.
روغن مایع برای پخت و پز بهتر است یا جامد؟
در بحث بهترین روغن برای پختوپز، استفاده از روغن جامد (هیدروژنه) توصیه نمیشود. شرکتهای مواد غذایی از روغن هیدروژنه بهمنظور افزایش ماندگاری و کاهش هزینهها استفاده میکنند. اما هیدروژناسیون فرآیندی است که چربی مایع را به جامد تبدیل میکند تا چربی ترانس تولید شود.
چربیهای ترانس از روغنهای هیدروژنه فرآوریشده بهدست میآیند که میتوانند بر سلامت قلب اثرات منفی داشته باشند. از طرفی روغنهای مایع گیاهی مانند روغن گلرنگ، زیتون و آووکادو، میتوانند به سلامتی قلب کمک کنند.
تفاوت روغن های سرخ کردنی با روغن مایع پخت و پز
تفاوت بین روغنهای پختوپز و سرخکردنی اساسا در تحمل آنها در دماهای بالا و نیازهای متفاوت پختوپز مختلف است. روغنهای سرخکردنی برای پختوپز با حرارت بالا، مانند سرخکردن عمیق و تابهای مناسبند؛ درحالیکه روغنهای پختوپز برای انواع پختوپز بهکار میروند. این تفاوت معمولا بر اساس نقطه دود آنها تعیین میشود. اما هر دو نوع روغن از ترکیبات مغذی مختلفی بهدست میآیند و به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارند ارزشمند هستند.
نکات مهم برای استفاده از روغنها در زمان پخت و پز
مهمترین نکاتی که برای استفاده روغنها در زمان پختوپز باید به آن توجه کنید عبارتاند از:
- نوع چربی: به دنبال روغنهایی باشید که حاوی چربیهای غیراشباع Mono و Poly باشند.
- نقطه دود: نقطه دود دمایی است که در آن روغن شروع به تجزیهشدن و تولید ترکیبات مضر میکند.
- طعم: طعم روغن را بچشید و روغنی را انتخاب کنید که از آن لذت میبرید.
- مقدار کمی روغن برای پخت بهکار ببرید و در صورت نیاز بعدا آن را بیشتر کنید. استفاده بیش از حد از روغن میتواند غذای شما را چرب و ناخوشایند کند.
- برای اندازهگیری روغن از قاشق غذاخوری یا فنجان اندازهگیری استفاده کنید. حدسزدن مقدار روغن میتواند منجر به استفاده بیش از حد از آن شود.
معرفی روغن های سالم
روغنهای سالمی که برای سلامتی مفید هستند عبارتند از روغن زیتون که اسیدهای چرب اشباع کمی دارد و میتواند سلامتی قلب و عروق را تقویت کند. روغن کنجد نیز با امگا-۶ و امگا-۳ مفید است و میتواند با کاهش التهابات به سلامتی کمک کند. روغن آووکادو با اسید اولئیک و آنتیاکسیدانها برای سلامتی قلب مناسب است. روغن نارگیل با تاثیرات ضد التهابی و ضد باکتریایی به سلامتی پوست و مو کمک میکند.
جمعبندی
بهترین روغن برای پختوپز، روغنی است که نقطه دود بالایی داشته باشد تا هنگام حرارت تبدیل به روغن سمی نشود. این روغنها را میتوانید با خیالی آسوده از سوپرمارکت اینترنتی مانند فروشگاه آنلاین اسنپ شاپ خریداری کنید. روغنهای سالم را در لیست غذایی خود قرار دهید تا از مزایای آنها بهرهمند شوید.